Извънземни обекти са наблюдавани в Черно море

За 60 години в акваторията на Черно море са документирани 118 случая на поява на неидентифицирани обекти, свидетелствата били открити в архиви на военното разузнаване на СССР.

Извънземни обекти са наблюдавани в Черно море
Във водите на Черно море периодично се случват твърде необичайни събития.

Източници от хидрометеорологичната служба на украинските ВВС са съобщили, че мониторинг на явленията се води от  1993 година насам и през това време на няколко пъти са документирани или видени едновременно от голям брой хора неидентифицирани обекти.

В стари архиви на военно-морските сили на Съветския съюз също се намират свидетелства за това, че странни обекти са фиксирани в Чрено море още в средата на ХХ век.

Наблюдавани и документирани са изплуващи и/или висящи над повърхността на морете светещи кълба, подвижни светлинни петна, кръгове, светещи и въртящи се "колела" на водната повърхност, стълбове светлина, които излизали от дълбините и се местели във водата, излитащи и потапящи се във водата обекти с неизвестен произход, подводни обекти, които се придвижвали със скорост много по-висока от тази на най-съвременните подводници.

Често се случвало едновременно с появата на някои от тези феномени да се повреждат техника и морски съдове.

Засичани са акустични и радиоизлъчвания с неизвестне произход, както и НЛО, появяващи се в райони, където са съсредоточени военно-морски части.

Учените Виталий Правдивцев и Евгений Литвинов в своята статия "Изучаване на аномални явления от военното разузнаване на ВМФ на СССР, публикувана в "Аргументи и факти" съобщават за редица факти, които открили в архивите.

През 1950 година екипаж на военен крайцер наблюдавал обект с яйцевидна форма, който се издигнал от повърхността на Черно море.

Той излетял напълно безшумно и не предизвикал никакви вълни при отделянето си от водата.

По време на военно-морско учение в Черно море през 1966 година в район, където се намирали няколко кораба и подводници на много голяма височина се появила група НЛО.

Те се придвижвали хаотично във въздуха и когато се снишили, станали видими техните кълбовидни и елипсовидни форми. Учението било прекъснато, а командването издало заповед обектите да бъдат унищожени. Обстрелът  обаче не дал никакъв резултат.

През май 1979 година на по-малко от 20 метра пред един от военните кораби на съветския флот от водата излетял голям светещ дискообразен обект (на снимката).

Водата се издигнала като купол след него и след това се стоварила обратно като предизвикала огромна вълна.

Екипажът успял да заснеме НЛО-то преди то да изчезне.

През нощта на 12 август същата година 1979 година военният инженер Яков Подвязнйй, заедно с още двама военни в продължение на два часа и половина наблюдавал маневрите на светещ обект над повърхността на морето.

Инеженерът направил девет снимки и разгледал през прибори НЛО-то.

Той бил с размер между 50 до 100 метра и имал четири реда светлини по корпуса. Движел се над водата на височина от 5 до 20 метра, като отвреме на време бавно променял ъгъла си спрямо хоризонта.

Намиращият се наблизо кораб го осветил с прожекторите си и веднага от него се отделил светлинен лъч, който няколко пъти промял формата си и примигвал.

Едновременно с неговото угасване, угаснало и осветлението, както и всички прожектори на кораба.

Наблюдението продължило от 2.00 до 04.30 след полунощ.

През септември 1982 година генералът от КГБ Георгий  Александрович, разказал, че заедно със свои колеги през нощта с катер лoвили риба във водите, близо до полуостров Керч.

Изведнъж те забелязали "звезда", която започнала стремително да се приближава към Земята. Скоро можело вече да се види, че тя се върти около остта си.

Когато обектът се снишил достатъчно станало ясно, че е с диаметър около 400 метра. От него се появили три лъча, които осветили всичко наоколо и дори техния катер. Мъжете се изплашили и побързали да се върнат на брега.

В Москва те съобщили за видяното лично на тогавашния шеф на КГБ-Юрий Андропов.

В края на 1982 година пак по време на военно-морски учения в небето била открита цел, не отговаряща на въпроса "свой-чужд". Тя летяла на височина на хеликоптер, имала остър нос, "като ТУ-144".

При приближаването на изтребителите-прихващачи целта се скрила под водата.

За преследването и били привлечени военни кораби с мощна ехо-локацинонна техника, но безуспешно.

През 1990 година директорът на Института за геоложки науки към Академията на науките на Украйна Е. Шнюков също станал очевидец на странните събития.

По време на експедиция в Черно море учените открили на дълбочина 1400 - 1800 метра загадъчно тяло - елипсообразен неидентифициран подводен обект (НПО) с размер 3х2 километра.

На ехограмите била определена и дебелината му-до 270 метра.

През 1990 година екологът Алексей Кузовкин наблюдавал по време на спускане с дълбоководен батискаф неизвестен обект с формата на колело и с размер на няколкоетажен блок, който стоял изправен на моркото дъно.

При приближаването на батискафа той приел хоризонтално положение, завъртял се около остта си и се отдалечил.

На 8 август 1991 година жителите на черноморския град Севастопол и eкипажите на военно-морските кораби в пристанището наблюдавали  НЛО с форма на ромб и две централни светлини.

Още много свидетелства са изборени в книгата на известния уфолог В.Ажажа "Подводни НЛО".

Книгата се базира на факти от отчет на Разузнавателното управление на Генералния щаб на ВМФ на Съветския съюз.

В нея са анализирани над 2000 случая на наблюдение на  НЛО в морски и океански води.

Документираните случаи за НЛО в акваторията на Черно море са 118 за 60 години.

Последният е от есента на 2006 година, когато от украински военен кораб забелязали подводна летяща чиния.

Директорът на  Департамента за подводни изследвания на украинската АН Сергей Воронов разказал, че по време на сканиране на дъното бил фиксиран движещ се обект с размер и форма на подводница. Ученият, който не вярвал в съществуването на НЛО, предположил, че става дума за руска подводница.

Но след като се завърнали в пристанището официална проверка показала, че на това място месеци наред не е имало нито украински, нито руски подводници.