Обама губи подкрепата на американците

Ако изборите са сега, кандидатът от Републиканската партия Мит Ромни ще спечели срещу Обама с 49% на 46%.

Обама губи подкрепата на американците

Едва включил се в президентската надпревара, републиканецът Мит Ромни вече изпревари, според допитването до общественото мнение, сегашният хазаин на Белия дом Барак Обама. След убийството на Осама, рейтингът на Обама стремително скочи нагоре, но това не продължи и месец. Икономическите проблеми отново излязоха на преден план.


 

Бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни официално се включи в кампанията за избор на президент през 2012 година в петък. Той е единственият представител на Републиканската партия, който изпреварва сегашният американски президент по рейтинг, съобщава ABC News. Ако президентските избори са сега, то Ромни ще ги спечели с 49% срещу 46% на Обама.


Избухването на обществения ентусиазъм, свързан с ликвидирането на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен продължи по- малко от месец. Оценките за работата на американския президент отново паднаха под 50 процента, въпреки, че при допитването WP/ABC News му даде 56% подкрепа. Обама е смятан за добър президент от 47% от американците, като в същото време 37% мислят обратното.