Добруджа спечели гостуването на Левски и си гарантира място в тройката на полусезона

Йордан Михайлов бе най-резултатен с 11 гола.

Добруджа спечели гостуването на Левски и си гарантира място в тройката на полусезона

В мач от деветия кръг на мъжката А хандбална група, който е последен за първия полусезон, Добруджа спечели гостуването си на Левски (град Левски). Жълто-зелените контролираха развоя на срещата през цялото врмеме. В средата на първата част те водеха с 6 гола, а на почивката резултатът бе 16:13. През второто полувреме Добруджа отново достигна до аванс от 6 попадения, а финалната сирена прозвуча при 34:30.



С най-много голове за победата се отличи Йордан Михайлов - 11. По 6 попадения отбелязаха капитанът Илиян Илиев и Златан Петров. Джошкун Якубов се разписа 4 пъти, а Явор Николов вкара 3 гола във вратата на Левски. Стилиян Стоянов добави 2 гола за успеха, а Михаил Нейчев и Мирослав Симеонов - по 1.

Така Добруджа събра 12 точки от 6 победи и 3 загуби през есенния полусезон. Отборът от Добрич се изкачи на второ място, изправарвайки по голова разлика Чардафон, като отборът от Габрово след седмица ще гостува на Пирин (Гоце Делчев) в последния си есенен мач. Победата днес гарантира на Добруджа минимум място в тройката на полусезона.

Шампионатните срещи за хандбалистите на Добруджа приключиха, но до края на годината предстоят още 3 мача - 2 от евротурнирите след седмица срещу Потаиса (Турда) в Румъния и 1 за Купата на България през декември.