Добруджа 07 победи холандския шампион, но отпадна

Добруджа 07 постигна историческа първа победа при дебютното си участие във волейболната Шампионска лига. Отборът от Добрич продължава участието си в Европа във втория по сила турнир - Купата на CEV.

Добруджа 07 победи холандския шампион, но отпадна

Добруджа 07 победи Абиант Ликургус (Грьонинген) с 3:2 във втория мач между тях от мъжката волейболна Шампионска  лига. Срещата се игра пред над 2000 зрители в Двореца на културата и спорта във Варна. Българският шампион се нуждаеше от победа с 3:0 или 3:1 на реванша, за да се стигне до решителен златен гейм за определяне на крайния победител от двойката.




Мачът започна отлично за добричлии и те спечелиха категорично първия гейм с 25:19. В познат стил холандският шампион измъкна втората част с 2 точки разлика - 26:24. Добруджа 07 запази шансовете си за краен успех след победа в третия гейм с 27:25. Абиант Ликургус (Грьонинген) обаче се наложи с 25:19 в следващия и си осигури класирането за следващия кръг на Шампионската лига. Тайбрекът, който трябваше да определи само победителя във втория мач, бе спечелен от зелените с 15:13.

Така Добруджа 07 записа историческа победа - успех при дебютното участие на отбора в Шампионската лига. С играта си и в двата мача възпитаниците на старши треньора Мирослав Живков доказаха, че са напълно равностойни на съперника и само липсата на опит в евротурнирите и на малко спортен шанс в решителните разигравания, особено в първия мач в Холандия, ги лишиха от краен успех.

Добруджа 07 отпадна от Шампионската лига, но продължава своето евроучастие. Отборът от Добрич ще играе на 1/32-финалите за Купата на CEV през декември срещу финландския Хурикаани (Лоймаа).