Областният управител Детелина Николова участва във форум, посветен на Международния ден на Черно море

Днес, 31 октомври 2016 г., Министерството на околната среда и водите организира Среща на високо ниво в гр. Бургас.

Областният управител Детелина Николова участва във форум, посветен на Международния ден на Черно море

Поканени са представители на страните от региона на Черно море, на ЕС, Черноморската комисия, Международната комисия за опазване на река Дунав, местната власт, бизнеса и НПО да обсъдят належащите въпроси във връзка с устойчивото управление на Черноморския регион.



В рамките на форума ще бъдат обменени мнения относно общи усилия, сътрудничество и ангажираност, насочени към подобряване състоянието на морската околна среда на Черно море с цел постигане на устойчиво бъдеще за Черно море. Тази година Международният ден на Черно море отбелязва двадесетата годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за опазване на околната среда и възстановяване на Черно море - документ, в който са заложени предизвикателствата и конкретните политически мерки.

Сред поканените участници в събитието, е и Областният управител на област Добрич Детелина Николова.

Отбелязването на Международния ден на Черно море се превърна в символ на координираната международна политика и ангажираността на правителствата на 6-те черноморски страни (България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна), към опазването и устойчивото развитие на Черно море. Събитията, организирани в рамките на честванията, служат за повишаване участието на всички заинтересовани страни (национална, регионална и местна администрация, бизнеса, неправителствените организации, академичните среди, младежта, медиите) в дейностите за опазване на уникалната екосистема на Черно море и активното им участие в процеса на вземане на решения.