Напусналите Атака дават Сидеров на прокурор

През следващата седмица тримата депутати, които напуснаха националистическата партия, ще внесат сигнал в прокуратурата, с който искат разследване на бившия си лидер заради това, че ги е принудил да станат гаранти по заеми в офшорни фирми.

Напусналите Атака дават Сидеров на прокурор
Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев и Валентин Николов (депутат от Добрич), които напуснаха „Атака”, ще внесат следващата седмица сигнал в прокуратурата заради това, че преди изборите лидерът на партията Волен Сидеров  ги е принудил да станат гаранти по заеми на офшорни фирми, регистрирани на Сейшелските острови.
 
Още през миналата седмица, когато тримата се отцепиха заради скандалите, предизвикани от  „Атака” в Батак и пред джамията в София, Николов обяви, че Сидеров държи в зависимост депутати от партията с договори за поръчителство в полза на офшорни компании на стойност 150 000 евро. Сега отцепките са готови да отнесат въпроса и до държавното обвинение.

Тримата  отново категорично се разграничиха  от действията на ръководството на „Атака” и като поредно доказателство в таза посока са изпратили писмо до хората в Батак, с което обясняват, че Сидеров и „Атака” не представляват национализма в България.

На 17 май представители на "Атака" предизвикаха скандал в Батак на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици. Повече от 10 души нахлуха в сградата на общината и започнаха да обиждат общинските слители, след като не получиха  разрешение за провеждане на митинг.