I Д в училище "Св. Климент Охридски" - Добрич се включи в националната седмица на четенето

Четенето на книги е прекрасно, то е омагьосващо и невероятно! Книгите помагат на децата да видят нови светове, да учат докато се забавляват, те ги изпълват с въодушевление.

I Д в училище "Св. Климент Охридски" - Добрич се включи в националната седмица на четенето



Учениците от І-д клас в СУ "Св. Климент Охридски" - Добрич участваха в различни инициативи, посветени на Седмицата на четенето. Те не само, че научиха нови неща, но и се забавляваха.


Първия ден от седмицата изработиха чудесни четящи човечета, които с тяхната любима книжка, красят коридора на училището.


Във вторник на гости им бяха ученички от трети клас, които прочетоха стихотворения от български автори. Третия ден от седмицата направиха книгоразделители и ги подариха на своите приятели от І-г клас. В четвъртия ден от седмицата посетиха училищната библиотека. Там научиха как трябва да се отнасят към книгите.


Седмицата приключи с много веселба, защото деца и учителки станаха артисти. Те изработиха декори и картонени кукли за драматизация на приказката "Червената шапчица" и си направиха представление.

С тези дейности учителките на І-д клас Веселка Донева и Иванка Стоянова се надяват да са засилили интереса на децата към четенето. Тяхната работа в тази посока ще продължи, защото за любовта към книгите и разбирането им няма седмици или сезони.