По-голям контрол и нова технология при ремонта на пътищата в Добрич

Ремонтните дейности на улиците в Добрич започнаха през миналата седмица и ще продължат още две.

По-голям контрол и нова технология при ремонта на пътищата в Добрич

Започнахме от периферията - улици, които повече от 25 години не са ремонтирани изобщо, като пътя към зала "Добротица", кварталите Балик, Дружба и Добротица, отбеляза кметът Йордан Йорданов.




Запълването на дупките става по нова технология - хваща се до здрав асфалт, така че кърпежът да издържи повече време, обясни той.

Гаранцията е 2 години.

Осъществява се и нов вид контрол. До миналата година рехабилитацията на пътната мрежа е била отчитана от изпълнителя само с обобщена справка, от която не е ставало ясно коя дупка точно е асфалтирана, съобщи Йордан Йорданов. Сага са въведени нови стандарти за по-голям контрол и се изисква подробна ведомост от изпълнителя на ремонта за извършените от него дейности.

През следващата година в бюджета ще заложим по-голяма сума за ремонт на улиците в града и ще бъдат поискани повече средства от Министерски съвет за капиталови разходи, каза кметът на Добрич.

През следващата седмица Община Добрич ще пусне нов вид поръчка за пътно поддържане. Ще бъде избран изпълнител, с който ще бъде подписан договор за 4 години за сумата до 9 милиона лева. По този начин няма да се допусне буфер, както се случи тази година, а ще се осигури постоянна поддръжка на уличната мрежа.