Потвърдиха ареста на двама обвиняеми за кражба

Окръжен съд – Добрич потвърди наложените на 27-годишния Младен Ф. Игн. и на 21-годишния Игнат Св. Мл. от с. Бдинци мерки за неотклонение задържане под стража.

Потвърдиха ареста на двама обвиняеми за кражба
Двамата са обвиняеми по досъдебно производство за това, че за времето от 20 до 23 май в с. Бдинци, община Добрич чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, и използване на техническо средство, са отнели хранителни продукти, стекове с цигари и 22,98 лв. от гражданин на Варна, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Младен Игн. и Игнат Мл. обжалват пред въззивния съд определението, с което на 26.05.2011 г. Районен съд – Добрич, им е наложил най-строгата мярка за неотклонение.

Адвокатът им пледира днес, че няма основание за задържането им, тъй като не е налице обосновано предположение, че са автори на кражбата. Това се твърдяло единствено от други лица, извършители на престъплението. В дома на подзащитните му не било намерено нищо от откраднатото. Защитникът помоли да бъде отменена като неоснователна наложената им мярка за неотклонение.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска молбата да бъде отхвърлена като неоснователна. Той посочи, че за първоначално вземане на мярка за неотклонение е необходимо да има само данни, че са евентуалните извършители на престъплението. Обвиняемите за него са 4 лица, две от които са направили самопризнания и обяснили как точно е извършено.

За Младен Игн. деянието е сторено при условията на повторност. Той е осъждан 4 пъти за кражби и срещу него се водят други досъдебни производства.

Игнат Мл. е осъждан веднъж за кражба и срещу него има висящи досъдебни производства.

Прокурорът твърди, че всичко това обосновава високата обществена опасност на лицата, и опасността те да се укрият или да извършат друго деяние.

В последната си дума Младен Игн. обясни, че от 2006 г. не е вършил престъпления и работи за британско семейство в селото.

Двамата имат основно образование, а Игнат Мл. е общ работник.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с представените доказателства и със становищата на страните, потвърди определението на първоинстанционния съд. Актът му не подлежи на обжалване и протест.