Международна конференция за младежката безработица се провежда в Добрич

На 2-ри и 3-ти юни Висше училище Международен колеж - Добрич е домакин на първата младежка международна конференция в рамките на проекта „U-Speak - младежта говори за младежката безработица и бъдещето на европейските структурни фондове”, финансиран от Програма „Европа за гражданите” на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на ЕК.

Международна конференция за младежката безработица се провежда в Добрич

Инициативата е фокусирана върху проблемите на младежката безработица и разрешаването им чрез образование, осигуряващо работна заетост. Целта на организаторите е присъстващите млади хора да добият по-добра представа за младежката безработица и стратегиите на ЕС за предотвратяването й. Редом с водещия партньор Фондация Модерно образование и наука, за осъществяването на проекта работиха още 8 международни организации. Над 120 европейски младежи се срещнаха със свои връстници, за да обсъдят политиките на ЕС, насочени към младежта.


В дните на събитието младежите слушат лекциите на експерти от България, Гърция, Румъния, Хърватия, Италия, Полша, Литва, Германия и Холандия.

 

В края на юни организаторите подготвят още една конференция, този път на тема “Бъдещето на Европейските структурни фондове”, като с натрупаните знания участниците ще могат да се включат в играта симулация на Европейски парламент на 30.06.2011 и да покажат, че умеят да отстояват мнението си, да докажат аргументирано позициите си и да показват уважение към различията.