Без промяна остават минималните и максималните цени на такситата в Добрич

Общинският съвет прие предложението на общинска администрация минималните и максималните цени за таксиметров превоз да останат в същия размер и през следващата година.

Без промяна остават минималните и максималните цени на такситата в Добрич

Общинските съвети по места ежегодно определят минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на километър. На днешното си редовно заседание местният парламент на Добрич реши да остави в сила досегашните нива.



Най-ниската цена, на която могат да возят такситата в град Добрич е 0.75 лв. на 1 км. на дневна тарифа и 0.85 лв. за нощна. Таванът пък е съответно 1.20 и 1.30 лв.

По предложения на постоянната комисия по "Търговия, услуги и туризъм" и на общинския съветник Ангел Табаков предложението на кмета Йордан Йорданов годишният данък върху таксиметров превоз на пътници в Добрич да бъде намален от 590 на 300 лева бе отложено за следващата сесия. Този налог е нов и влиза в сила от началото на 2017 година. Общинските съвети в страната определят размера на данъка, който трябва да е в граници от 300 до 1000 лева.

В средата на август кметът Йордан Йорданов е провел среща с представители на таксиметровите превозвачи. Те са изразили несъгласие с определения размер на данъка за Добрич и са посочили за пример Пловдив, Стара Загора, Перник, Търговище и други, където данъкът е приет в минимален размер - 300 лева.

Общинските съветници обаче поискаха нова среща с превозвачите и оставиха преразглеждането на решението си за следващото заседание.