Георги Първанов: Ще се борим за победа, защото имаме най-силния кандидат

Президентът Георги Първанов - председател на ПП АБВ и доц. Христо Михайлов - член на Националния и Изпълнителния съвет на партията са на посещение в областта. Днес те бяха в Добрич, а обиколката им в региона тази седмица включва още Шабла, Балчик и Каварна.

Георги Първанов: Ще се борим за победа, защото имаме най-силния кандидат

Кандидатът на АБВ за президент е Ивайло Калфин, зад когото застава коалиция от 7 партии.



Той е най-силният възможен президент от всички кандидати, заяви на пресконференция днес в Добрич Георги Първанов. Лидерът на АБВ определи Калфин като дялан камък, който на всички постове е доказал, че може да се справи.

Ивайло Калфин най-добре и най-силно се вписва в предствата за солиден, активен, ангажиран и успешен държавен глава, заяви Георги Първанов и призова българите да гласуват с разума си през ноември.

Ще се борим за победа на тези избори, защото имаме най-силния кандидат, категоричен бе председателят на АБВ.

Има различни варианти за кандидат за вицепрезидент, но предложението ще бъде направено от самия Ивайло Калфин, обясни Георги Първанов. До дни ще бъде обявен достоен човек, който да оформи силна двойка с Калфин, добави президентът на България между 2002 и 2012 година.

Не е грешка - престъпление е, и то престъпление спрямо нацията, че левите партии нямаме общ кандидат - така Георги Първанов отговори на въпроса дали е грешка, че не се e стигнало да излъчване на общ кандидат с БСП.