Добруджа спечели дербито и остава на върха

Жълто-зелен триумф в битката за Добруджа между отборите на Добрич и Силистра

Добруджа спечели дербито и остава на върха

В мач от 6 кръг на трета Североизточна група Добруджа победи Доростол с 2:0 в дербито на кръга и на Южна Добруджа. Преди срещата само 2 точки разделяха двата отбора и те бяха съответно първи и четвърти в класирането. Въпреки тежкия терен жълто-зелените показаха добър футбол и заслужено спечелиха.




Мачът в Силистра започна с натиск на гостите от Добрич, който бе материализиран в 36 мин. Резултатът бе открит с много красив гол с глава на Иван Иванов, който с плонж насочи топката във вратата на домакините за радост на съотборниците си и феновете от Добрич на стадиона в Силистра. Секунди преди края на първото полувреме Добруджа увеличи преднината си след контраатака, започната от Станимир Андонов, последва 70-метров пробив на Дейвид Филипов с топка в крака и негова асистенция към Васко Боев, който отбеляза за 2:0 и записа четвъртия си гол за сезона.

С тази победа Добруджа запази първото място в класирането. Отборът на Добрич вече има 14 точки от 4 победи, 2 равенства и нито една загуба при голова разлика 20:4.