Градско дерби в Добрич, морско в Каварна

На стадион "Дружба" ще се срещнат Добруджа и Интер, Калиакра приема Черноморец (Балчик) в люто съседско дерби.

Градско дерби в Добрич, морско в Каварна

Мачовете от третия кръг на трета Североизточна група ще се изиграят днес и утре. Програмата включва дербита в Добрич и Каварна.



Днес, събота, от 18.00 часа на стадион "Дружба" ще се срещнат двата отбора от Добрич - Добруджа е домакин на Интер. Припомняме, че отборът на Висшето училище по мениджмънт преди началото на сезона измести своето седалище от Плачи дол в Добрич. Така мачът днес ще бъде първото градско дерби в новата футболна история на Добрич. Интер е лидер с 6 точки след 2 победи с по 1:0 на старта на кампанията, а Добруджа е на трето място с 4 точки.

По същото време Калиакра приема Черноморец. Съперничеството на всички фронтове между Каварна и Балчик има дългогодишни традиции и футболната битка се превръща в мача на сезона за отборите и техните фенове. Домакините са девети с 1 точка, а Черноморец е четвърти с 4.

Първи мач далеч от дома за сезона ще играе днес петият отбор от областта в групата Септември (Тервел). Тимът, воден от Валентин Пейчев, дели върха с Интер с равни показатели. След две домакински победи с по 1:0, днес Септември (Тервел) ще гостува на Ботев в Нови Пазар, който записа две загуби в първите кръгове.