Международен ден на блондинките

На 31 май се отбелязва международният ден на блондинките. Според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер тайната на привлекателността на русите жени е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка, пише в. "Таймс".

Международен ден на блондинките

Блондинките изчезват. Пазете ги! Това е истина. Според много биолози естествените блондинки ще изчезнат от лицето на Земята през 2202 г. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

 

Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита. Тя получила златните си кичури като подарък от Зевс. В наши дни някои блондинки също се смятат за богини. Тези жени обикновено знаят как да постигнат благоденствие, а в древността са признати от мъжете за най-прекрасната половина на човечеството.

 

По време на общуване с блондинка мозъчната дейност на мъжа намалява, коефициентът на интелигентност спада, а логически свързаните мисли отстъпват на желанието му да извърши нещо глупаво. Този ефект получил името "бимбо илюзия" (бимбо = хубав и глупав).