Деца отразяват цветовете на труда в свои книжки за професиите

През седмицата децата от Лятно училище при Народно читалище "Йордан Йовков" гостуваха на консултанти от Център за кариерно ориентиране - гр. Добрич.

Деца отразяват цветовете на труда в свои книжки за професиите



Водени от своята цел – чрез игри и забавления да се учат, малчуганите с ентусиазъм  се включиха в изработването на свои книжки за професиите. Малките автори сами направиха подбор на съдържанието  - стихчета, гатанки, картинки за обичани от тях професии и водени от своето въобръжение ги оцветиха, подвързаха сами и  направиха изложба под надслов  „Цветовете на труда“. Децата отговаряха на многобройните въпроси на консултантите, отправени  към тях за познати  и обичани професии – на учителя, лекаря, полицая, пожарникаря, на художника, моделиера, журналиста, куриера. Обясняваха всеки от тях къде и с какво работи, какви са  условията и резултатите от неговия труд, четоха стихове и отговаряха на гатанки. На  раздяла малчуганите споделиха, че всички професии, според тях са необходими и полезни и ако добре ги опознаят, след време ще си изберат професия, която да упражняват с много любов.


Център за кариерно ориентиране - гр. Добрич функционира по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.