Само Добруджа: Почваме ги със Суворово

Походът на Добруджа към завръщането в професионалния футбол започва с домакинство. Още във втория кръг пък е директната битка за първото място с основния конкурент Черноморец (Балчик).

Само Добруджа: Почваме ги със Суворово

Във Варна днес бе изтеглен жребият за новия сезон на Трета североизточна група. Той определи в първия кръг Добруджа да приеме третия от изминалия шампионат Суворово. Добруджа ще играе домакинските си мачове в събота, а началото ще бъде на 13 август. Още във втория кръг пък предстои не просто областно дерби, а директната битка за върха между двата основни фаворита за класиране в Б група - Добруджа ще  гостува на стадина красавец в Балчик на Черноморец.



13 ще бъдат отборите в групата през това първенство, стана ясно на съвещанието между представителите на клубовете и Зоналния съвет на БФС - Варна днес. Това налага нова формула на провеждане на шампионата. След като отборите изиграят по два мача по между си - домакинство и гостуване, ще бъдат оформени първа седмица и втора шестица. Точките от първия етап се запазват, а крайното класиране ще бъде оформено след втората фаза, в която отборите отново ще играят всеки срещу всеки, съответно за промоция и оставане.