Разрешиха маломерни паралелки в 10 училища в Добрич

Средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения за всяко училище бюджет и допълнителни не са необходими.

Разрешиха маломерни паралелки в 10 училища в Добрич

На днешното си редовно месечно заседание Общински съвет - град Добрич даде съгласие през учебната 2016/2017 година да се провежда обучение с ученици, чийто брой е по-малък от минималния, в 10 училища.



Осмият клас по френски в Езикова гимназия "Гео Милев" ще бъде от 12 ученици. 10 са останали в ОУ "Христо Ботев" след седми клас. 14 ще бъдат учениците в осми клас в ОУ "Стефан Караджа". Паралелката по професия "Работник в заведенията за хранене и развлечение" в ОУ "Йордан Йовков" в осми клас ще бъде от 12 ученици, а в девети - от 14. Пети клас в спортното училище са записали 12 деца, толкова са и шестокласниците в "Георги Раковски". По 14 са учениците в шести и в осми клас в ОУ "Никола Й. Вапцаров". Информационни технологии в СОУ "Любен Каравелов" ще изучават 17 осмокласници, а "Предприемачество и бизнес" - 13 десетокласници. Английски език в СОУ "Петко Р. Славейков" ще учат 13 ученици в 9 клас и 12 в 11 клас. 16 ще бъдат учениците в 8 клас с профил "Хореография" в СОУ "Св. Климент Охридски". В ПМГ "Иван Вазов" ще има паралелка 10 клас с 15 ученици и 12 клас с 12 ученици.

Финансирането ще се извършва в рамките делегирания бюджет на училището по единни разходни стандарти.