Общината официално влиза във футбола

Досега, вече 8 години, Община град Добрич издържаше отбора, без обаче да може да контролира как се разходват средствата и да участва във вземането на решенията. Идеята на кмета Йордан Йорданов е Добруджа да стане общински футболен клуб - практика, която с успех се прилага в много други градове на страната.

Общината официално влиза във футбола

Общинският съвет на Добрич даде съгласие за членство на общината в Сдружение с нестопанска цел "Футболен клуб Добруджа 1919". Предложението бе на кмета Йордан Йорданов. Той ще бъде представителят на общината във футболния клуб.




Кметът обясни, че с влизането на Община Добрич в клуба се цели той да стане общински, като за целта ще бъде избран нов Управителен съвет, съставен само от представители на общината. Доверието към настоящия Управителен съвет на Добруджа е спаднало с времето, отбеляза Йордан Йорданов. Когато клубът стане общински, разходването на бюджетни средства за футбола ще бъде максимално прозрачно и ще бъде по-лесно намирането на споснори, смята кметът на Добрич. Целта ще бъде развитие на школата, първия отбор и класирането му в А група в следващите години.

С 31 гласа "за", 0 "против", и 1 въздържал се предложението на кмета Йордан Йорданов бе прието от общинските съветници.