Спортната площадка в квартал Ботев - без футболни врати и ограда

Кражбите на оградата на голямата спортна площадка пред ЖК Христо Ботев бл.6, зад автоцентър Митакови (по ул. Б. Огнянов), зачестяват, а игрището отдавна вече се е разделило и с футболните врати, които също са били откраднати преди 3 години. За това сигнализира в нашата медия живеещият в квартала Станимир.

Спортната площадка в квартал Ботев - без футболни врати и ограда

Той ни разказа, че преди години спортната площадка дори е разполагала с работещо осветление и децата от квартал Христо Ботев по цял ден и до късно вечер са играели футбол там. Игрището е с най-големите размери в нашия град. Освен за футбол, то се е използвало и за каране на колело от децата, живеещи в района.


 

В последно време се наблюдава засилена кражба на оградите на стадиона, отбеляза Станимир. Игрището вече е почти неизползваемо и така децата няма къде да спортуват безопасно и безплатно, сподели нашият читател.

 

Той отправи питане към Община Добрич чрез нашата медия дали е предвидено да се възстнови площадката, както и дали на мястото ще се строи магазин или жилищна кооперация, тъй като преди седмица е видяна машина, която да разчиства прилежащите площи до стадиона и в квартала се е понесал подобен слух.

 

В момента въпросната спортна площадка се води "Игрище", се казва в отговора на Община Добрич. В ПУП ПРЗ парцелът е предвиден отново за детска площадка и озеленяване, т.е. статутът му не се променя. Мястото не е продадено и не може да бъде продадено за строеж на каквото и да било след като е предназначено за съвсем друга цел, оточняват от Община Добрич.

 

Игрището не е предвидено в тазгодишната програма за възстановяване на спортните площадки, но заинтересованите граждани при желание и възможност могат да се организират и да се включат в проект за публично-частно партньорство съвместно с общината с цел възстановяване на спортната площадка.

 

Все по-често игрището е пустоВсе по-често спортната площадка е пуста 

 

Оградата на игрището привлича интереса на крадцитеОградата на игрището привлича интереса на крадците