Дадоха на прокурор сериен подпалвач

По случая е заведена преписка в Районна прокуратура, откъдето ще се произнесат до края на месеца

Дадоха на прокурор сериен подпалвач

След поредица от палежи на контейнери за смет през миналата и тази година, с помощта на полицаите от Първо районно управление в Добрич, е установен подпалвачът, съобщи началникът на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" - комисар Дарин Димитров.




Още миналата година огнеборците наблюдават необичайна поредица от палежи на метални и пластмасови контейнери за смет. По принцип това се случва, но не е практика – все още има недобросъвестни граждани, които изсипват неизтляла жар в кофите.

В конкретните ситуации обаче, става въпрос за масово палене на поредица от контейнери по дадена улица, в различни дни от месеца, в различни райони на града. Това затвърдило впечатлението за умишлени палежи у пожарникарите.

Така пироманът ги разигравал в последните две години, докато накрая бил заловен по сигнал, след поредица палежи в центъра на Добрич преди около месец. Има данни за психически отклонения на подпалвача.

Материалите по случая са постъпили в Районна прокуратура и наблюдаващият прокурор ще се произнесе по тях до края на месеца, съобщиха оттам.