Защитник и нападател се завръщат в Добруджа

Двама класни футболисти, бивши юношески национали, отново ще облекат жълто-зеления екип.

Защитник и нападател се завръщат в Добруджа

Още двама се присъединиха към подготовката на Добруджа. Отборът на Добрич се подсили с класни играчи, които вече са играли с жълто-зеления екип. С Добруджа вече тренират защитникът Иван Иванов и нападателят Кристиян Петков, които са се договорили с клуба и са приели да играят отново за него.



Бившият юношески национал Иван Иванов е на 23 години, родом от Кюстендил, юноша на школата на Христо Стоичков "Чавдар" - Етрополе, където започва кариерата му при мъжете в Б група. Преди 2 години той бе в състава на Добруджа, на който само головата разлика не му достигна, за да влезе в А група. През миналия сезон десният бек бе титуляр в един от най-добрите отбори във втора лига - Оборище (Панагюрище).

Нападателят Кристиян Петков е на 21 години. Той е от Добрич, започва да тренира в Добруджа, след което преминава в школата в Ловеч. Викан е от Христо Стоичков и при мъжете на Литекс. Играл е за юношеския национален отбор на България. През есента на 2013 година бе преотстъпен от Литекс на Добруджа. През пролетта на следващата година игра за Дунав (Русе) в Б група, след което и в елитния Марек. Заради контузия се наложи да отсъства от терена за цяла година, но през изминалата пролет се завърна в отлична форма и бе с огромен принос за силните игри и добрите резултати на Добруджа, които обаче не бяха достатъчни да се наваксат малкото точки от есента. Кико Петков не участва в първата тренировка на жълто-зелените, но след това се присъедини към отбора и е приел да продължи да играе за Добруджа.