Добричлия прави най-големите БГ хитове

Вече пета година Jay Cee BG прави музиката на песните на 100 Кила, Кристо, Сантра, Лора Караджова, Жана Бергендорф и много други родни поп и рап звезди.

Добричлия прави най-големите БГ хитове



Jay Cee BG - все по-често срещаме това име като автор на музиката на най-въртяните песни в българския ефир. Зад този творчески псевдоним стои наш съгражданин. Той е Аян Шукри и на 27 години вече има сериозна професионална биография.


Образованието му не е музикално - завършил е ОТМ Ломоносов в Добрич. Сам се е учил как се правят бийтове и с много труд, талант и желание получава шанса да тръгне по пътя на голямата музика и днес вече да е фактор в съвременната българска поп култура. Старт на кариерата му, и то летящ, му дава не кой да е самият 100 Кила. Аян му пише през 2012 година с предложение за съвместен проект, рапърът харесва бийтовете му, помага му много в следващите месеци в развитието му на музикант и същата година излиза първата песен, дело на Jay Cee BG - "Виновен" в изпълнение на 100 Кила и Бобо.

През следващите години Аян твори от родния Добрич. Той е автор на музиката на "Paradise" на Кристо и Лора Караджова, "Freestyle 2" на 100 Кила, "Ароматът ти" на Кристо и Сантра, "Играем с теб до края" на Кристо и Жана Бергендорф, "Аз мога" на Кристо, "Виж кво стана" на Кристо и Орлин Павлов, "Look at me" на IVY и Dim4ou, "Тя има мъж" на Young BB Young и Slatkaristika и много други.


От началото на годината Аян се премества да живее в София и е музикален продуцент и бийтмейкър в един от най-големите родни лейбъли - BG Music. Само през последния месец излязоха три нови песни, чиято музика е направено от Jay Cee BG и които се очертават като най-горещите летни хитове - "Недей да питаш" на Елена Брусарска, "Една на милион" на Лора Караджова и Бобо и "King" на Кристо и IVY. И това със сигурност е само началото - съвсем скоро предстоят още нови песни под бийтовете на добричлията да завладеят радиа, телевизии и чартове, защото той е все по-търсен от българските музикални звезди. И е поредното доказателство, че Добрич е град на талантите и когато човек вярва в себе си и мечтите си те се сбъдват.