Михаил Михалев - отново шампион, три медала за СКЛА "Добрич" на гюле

Четвърта поредна републиканска титла за Михаил Михалев, гюлетласкачите от Добрич обраха медалите на шампионата на България за юноши старша възраст.

Михаил Михалев - отново шампион, три медала за СКЛА "Добрич" на гюле

Три медала донесе на СКЛА "Добрич" вторият ден на републиканското първенство по лека атлетика на открито за юноши и девойки старша възраст. Шампионатът се проведе вчера и днес в София.




Михаил Михалев от СКЛА "Добрич" с личен треньор Димитър Димитров стана шампион на тласкане на гюле. През миналата година той спечели първото място на републиканските първенства в зала и на открито за юноши младша възраст, през февруари взе златото в зала "Добротица" при старшата, а днес защити титлата си.

До него на почетната стълбица се наредиха съотборниците му в СКЛА "Добрич" Николай Петров и Христо Банков, съответно втори и трети. За Христо Банков това е втори бронзов медал на шампионата за юноши старша възраст, след като вчера стана трети и на хвърляне на диск. Много добре днес на тласкане на гюле се представи и Георги Гюров, който стана шести в България.

Така Спортен клуб по лека атлетика "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов спечели общо 7 медала на държавните първенства в София тази седмица - 2 отличия при мъжете и 5 при юношите старша възраст.