Георги Димитров от Добруджа бе избран за най-добро ляво крило

Една от индивидуалните награди на първенството по хандбал за юноши до 14 години бе спечелена от състезател на Добруджа. Георги Димитров влезе в идеалния отбор на шампионата, като бе избран за най-добро ляво крило.

Георги Димитров от Добруджа бе избран за най-добро ляво крило

От петък до днес зала "Русалка" в Добрич бе домакин на финалите на държавния шампионат по хандбал за юноши младша възраст. Добруджа завърши на осмо място в крайното класиране, като днес загуби драматично от Фрегата (Бургас) с 16:15 в мача за седмото място.



Титлата спечели Локомотив (Горна Оряховица), който допусна само една загуба на турнира в Добрич - от Добруджа на старта на груповата фаза, като в петък жълто-зелените тотално надиграха бъдещия шампион. В спора за първото място Локомотив победи Левски (град Левски) с 26:25.

След финала се състоя официално награждаване на най-добрите отбори и хандбалисти. Георги Димитров от Добруджа бе избран за най-добър на поста ляво крило. В отбора, воден от старши треньора Джошкун Якубов, играе и неговият брат близнак Данаил Димитров, който е капитан на тима. Освен с уменията си с топката, двамата се откроиха и с лидерските си качества, спортния хъс, огромното желание за победа в името на отбора и с любовта си към хандбала. В тяхно лице Добрич има двама големи таланти с шампионски характер на големи спортисти.

Въпреки че Добруджа не достигна до медалите, играта на отбора отново доказа, че в школата се работи на много високо ниво. Клубът е единственият в България със състави във всички възрасти - момчета до 10, 11, 12, 14 и 16 години, младежи до 19 и мъже, а треньори са Георги Андреев, Светослав Божков, Джошкун Якубов и Емил Иванов.