Два медала за хвърлячите от Добрич в първия ден на републиканското първенство за юноши

Никола Михов - отново шампион на чук, Христо Банков стана трети на диск.

Два медала за хвърлячите от Добрич в първия ден на републиканското първенство за юноши

Днес и утре в София се провежда републиканското първенство по лека атлетика на открито за юноши и девойки старша възраст. В първия ден на шампионата СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов спечели два медала.




В дисциплината мятане на чук продължава хегемонията на Никола Михов. През последните години той неизменно е шампион в своята възрастова група. Днес той спечели титлата с личен резултат - 62.04 метра. Неговият съотборник Никола Пантелеймонов също записа личен резултат при старшата възраст - 49.04 метра, и се нареди на седмо място на чук в България.

30 бяха участниците на хвърляне на диск, като трима от четиримата участвали добричлии се класираха сред 12-те финалисти - Николай Петров, Георги Гюров и Христо Банков, който стана трети и заслужи място на почетната стълбица.


Утре, неделя, ще бъде излъчен шампионът и на тласкане на гюле, като шестима състезатели на Спортен клуб по лека атлетика "Добрич" ще се борят за титлата и медалите - Михаил Михалев, Николай Петров, Христо Банков, Георги Гюров, Георги Димов и Никола Пантелеймонов.