Хвърлячите от Добрич отиват за медали на републиканското в София

СКЛА Добрич ще има шестима представители при мъжете, една участничка при жените и седем състезатели при юношите. Михаил Михалев, Николай Петров и Никола Михов ще се състезават и при юношите, и при мъжете.

Хвърлячите от Добрич отиват за медали на републиканското в София

Държавният шампионат по лека атлетика за мъже и жени ще се проведе на 15 и 16 юни на националния стадион "Васил Левски" в София, а на 18 и 19 юни там ще бъдат излъчени републиканските шампиони при юношите и девойките старша възраст.



СКЛА "Добрич" с президент и треньор Галин Костадинов ще има сериозно присъствие в сектора за хвърляния.

При жените в дисциплината мятане на чук ще участва Гергана Иванова.

Георги Георгиев и Христо Янакиев ще се състезават на копие и на диск при мъжете.

18-годишният Никола Михов ще се опита да се пребори за медал при мъжете в коронната си дисциплина мятане на чук.

Юношите Михаил Михалев и Николай Петров също ще трупат опит на състезания при мъжете - на тласкане на гюле. В тази дисциплина сред фаворитите за медали е и президентът на клуба Галин Костадинов.

7 състезатели на СКЛА "Добрич" ще участват на републиканското първенство по лека атлетика за юноши старша възраст. На чук ще се състезават Никола Михов и Никола Пантелеймонов. На първенството СКЛА "Добрич" ще бъде представен от петима гюлетласкачи - Михаил Михалев с личен треньор Димитър Димитров, както и четирима хвърлячи, които ще участват така също и на диск - Николай Петров, Христо Банков, Георги Гюров и Георги Димов.