Капитанът на Добруджа преминава в шампиона на България

Със силните си игри с жълто-зеления екип Кико привлече интереса на Лудогорец (Разград) и вече е футболист на петкратния първенец на България.

Капитанът на Добруджа преминава в шампиона на България

Когато човек се труди упорито, развива своя талант, докаже себе си като професионалист и личност, вярва в себе си и в мечтите си - те се сбъдват. Поредното доказателство за това е трансферът на капитана на Добруджа Кристиян Димитров в Лудогорец. Той подписа своя договор с тима от Разград и вече е футболист на петкратния шампион на България и участник в Шампионската лига.



Благодарен съм на всички, които са допринесли за моето професионално развитие и са ме подкрепяли, благодаря много и на верните фенове на Добруджа, които винаги бяха зад мен и отбора, сподели Кристиян Димитров. Добруджа винаги ще е в сърцето ми, заяви Кико. Изключително съм щастлив да подпиша с шампиона на България, сподели сърцатият футболист. Когато работиш усърдно, един ден тудът ти ще бъде възнаграден, отбеляза Кико.

Кристиян Димитров само на 23 години вече е легенда на Добруджа и завинаги ще остане в сърцата на жълто-зелените фенове. Само истински мъже и големи футболисти са носили капитанската лента на отбора на Добрич и Кико напълно заслужено вече се нарежда редом до имена от най-новата история на клуба като Валентин Пейчев, Румен Боев, Атанас Георгиев и Филип Флоров.

Той е е роден на 16 април 1993 година. Започва да тренира футбол в отбора на родния си град - Добруджа. Още като юноша в школата на добричлии е имал честта на носи лентата на ръката си. Доразвива своя талант в ДЮШ на Черно море. Започва кариерата си в мъжкия футбол в отбора от Варна, след което се завръща на стадион "Дружба. През 2013 година той помогна на Добруджа да спечели първото място в Североизточната В група и да влезе в Б. След това отборът на Добрич изигра един силен сезон и само головата разлика го раздели от класиране в елита. През паузата на сезон 2014/2015 почти целият състав на Добруджа напусна заедно с треньора Светослав Тодоров. Единствено Кристиян Димитров, нападателят Атанас Илиев и вратарят Павел Петков останаха верни на Добруджа и Добрич. Така Кико още на 21 години с лоялността си към клуба в един от най-трудните моменти и с мъжкото си поведение на терена и извън него заслужи да носи лентата. Той стана най-младият първи капитан в историята на Добруджа. Сърцатият защитник бе водеща фигура в отбора, истински капитан, обединяващ около себе си всички играчи и със силните си игри заслужи да премине в Лудогорец.