Радосвета Симеонова спечели два полумаратона за 2 дни

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" постигна нещо наистина много впечатляващо - в два поредни дни тя участва и бе най-бърза на състезания на 21 км.

Радосвета Симеонова спечели два полумаратона за 2 дни

Радосвета Симеонова от СКЛА "Добруджа 99" - Добрич спечели първото място при жените на полумаратон "Камчийски пясъци". Състезанието се проведе за втора поредна година на самия плаж край Камчия и бе организирано от клуб "Зелена стъпка" - Разград.




Успехът на Радосвета е много впечатляващ, защото на практика тя победи не само всички жени, но и мъжете на полумаратон "Камчийски пясъци" - по-добро време от нея имат само първия и втория при бегачите. Още по-впечатляващо е, че първото място бе постигнато само ден след триумфа на 21-километровата дистанция на маратон "Каланджа" в района около Синеморец и околностите на красивия Природен парк "Странджа", за който вече ви информирахме.

Участието на тези два полумаратона се явява част от подготовката на Радосвета Симеонова за Маратон "Стара Загора", чието първо издание ще се проведе 26 юни. Състезанието се очертава като едно от най-големите в този спорт за годината, а на него лекоатлетката на "Добруджа 99" ще участва на класическата дистанция от 42.195 км.