Добруджа изпусна да победи Спартак (Плевен) и отпадна кръг преди края

Добрич се прости с надeждите за спасение и с мечтата за А група. Въпреки силната пролет жълто-зелените изпадат от професионалния футбол.

Добруджа изпусна да победи Спартак (Плевен) и отпадна кръг преди края

В мач от 29 кръг на Б група в пряка битка за оставане Добруджа и Спартак (Плевен) завършиха наравно - 1:1, пред около 800 зрители на стадион "Дружба". След равностойна игра през първото полувреме, двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство. През втората част жълто-зелените се хвърлиха с всички сили да търсят победата и натиснаха съперника пред наказателното му поле. Така се стигна до 66 мин., в която Георги Станчев бе съборен в пеналта и капитанът Кристиян Димитров хладнокръвно реализира отсъдената дузпа. След гола на свой ред гостите от Плевен се хвърлиха в атака. Два опасни удара бяха спасени от вратаря на Добруджа Николай Банков, но 5 минути преди края при далечен изстрел на Даниел Димитров стражът на домакините улови топката, след което я изпусна и тя премина голлинията. До края жълто-зелените дадоха всичко от себе си отново да поведат, но отбраната на Спартак се справи с поредицата центрирания и разбърквания в наказателното поле.



В друг мач от този предпоследен кръг Нефтохимик обърна Оборище в Панагюрище - 2:1 и така Добруджа загуби и теоритичен шанс за спасение. Отборът на Добрич е 14-ти на 4 точки за Спартак (Плевен) и бургазлии при оставащ само още един мач. В последния кръг Добруджа гостува на Лудогорец 2 в Разград в последния си мач при професионалистите преди четвъртия сезон на отбора във В група в историята му. През пролетта жълто-зелените опитаха да наваксат изоставането си до отборите над чертата и записаха 4 победи, 6 равенства и само 2 загуби, но това се оказа недостатъчно за оставане.