Добруджа изпусна Фрегата в Бургас

Отборът от Добрич загуби първия 1/2-финален мач от плейофите в мъжката А хандбална група. Джошкун Якубов отново бе най-резултатен, отбелязвайки 9 гола.

Добруджа изпусна Фрегата в Бургас

Добруджа загуби гостуване си на Фрегата в Бургас в първи мач от 1/2-финалите в хандбалното първенство на България. Двата отбора, които имат по 2 титли в последните 4 години и са съответно трети и втори за редовния сезон, направиха много качествена и оспорвана среща. На почивката гостите от Добрич имаха гол преднина - 12:11. През втората част Фрегата успя да обърне развоя на срещата в своя полза и да достигне до мининална победа с 3 гола разлика - 27:24.




С най-много голове за Добруджа се отличи Джошкун Якубов - 9. Веселин Станков се разписа 6 пъти във вратата на бургазлии. Златан Петров отбеляза 5 гола, Станислав Добрев - 3, а Стилиян Стоянов - 1.

Вторият мач между Добруджа и Фрегата е след седмица, на 15 май, в Добрич. Форматът на серията е 2 от 3. При успех на жълто-зелените хандбалисти във втората среща, финалистът ще бъде определен в трети, решителен мач в Бургас.

Съперници в другия 1/2-финал са варненските Локомотив и Спартак - първият срещу четвъртия за редовния сезон в мъжката А хандбална група. Днес железничарите спечелиха първия мач с 28:23.