ФСГ "Васил Левски" е на финал на първенството по футбол на България

За втора поредна година икономическата гимназия в Добрич се класира на финал.

ФСГ "Васил Левски" е на финал на първенството по футбол на България

Отборът на Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" спечели и втория си мач от груповата фаза на финалния турнир на ученическото първенство по футбол при най-големите - 11 и 12 клас. След като победиха в четвъртък СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Рудозем  с 2:1, днес възпитаниците на треньора Радослав Вардаров разбиха с 4:0 шампиона на София - столичната професионална гимназия по телекомуникации. Отборът от Добрич поведе с гол на Мартин Михайлов. След това Борислав Стефанов отбеляза два гола във вратата на столичани. Джем Сали оформи крайния резултат - 4:0 за ФСГ.




Така с пълен актив от точки Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" спечели първото място в груповата фаза на турнира в Смолян и се класира за финала в неделя. В спора за титлата икономистите от Добрич ще срещнат първия в другия поток - Математическа гимназия "Акад. Корольов" - Благоевград.

Припомняме, че футболният отбор на ФСГ "Васил Левски" за ученици в 11 и 12 клас първо стана шампион на Добрич, после на областта, а след това отстрани първенците на Варна и Разград, за да се класира за финалите в Смолян, където последваха тези нови две победи.