ЦДГ "Пролет" празнува 55-ти рожден ден

Целодневна детска градина №7 „Пролет” отваря врати в Добрич през 1961 година. Днес най-дълголетната детска градина в нашия град празнува 55-ти рожден ден.

ЦДГ "Пролет" празнува 55-ти рожден ден

Градината, която е претърпяла много промени – на сгради, на персонал, на ръководство, на програми и програмни системи, но въпреки всичко е оцеляла и продължава да дава своя принос за развитието на предучилищното възпитание. Тук се възпитават в 5 групи над 130 деца, обучават се ежегодно студенти от Педагогически колеж  Добрич.



През тази учебна година в единственото детско заведение в жилищен квартал „Добротица” работят 23 служители, от които 12 педагози, 11 със завършено висше образование, а 3 от тях със защитена първа професионална квалификационна степен. 

Ежедневно даряваме нашите възпитаници с обич, топла грижа, търпение и вяра. Хиляди са децата, открили в Седма детска градина един неповторим, вълнуващ и вълшебен свят. Редом с творческите търсения, професионалната амбиция и постигнатите резултати ние се стремим да запазим и съхраним българските традиции, да предадем на бъдещото поколение увереност и сила, с която да вървим напред”, споделя директорът на детското заведение Бонка Иванова.


Празникът ще бъде отбелязан с различни мероприятия, през следващата седмица:

На 9 май, от 10 часа, в сградата на ЦДГ №7 ще се състои поздравителен концерт от бивши възпитаници на градината.

На 10 май, от 11 часа, в сградата на ЦДГ №7 настоящите възпитаници ще представят „Карнавална чудесия” пред официални гости, родители и приятели на градина”Пролет”.

11 май е „Ден на доброто” и всички групи ще направят по една добринка в този ден: Най-малките ще приготвят хранилки за катеричките и врабчетата в двора на ЦДГ и ще засадят цветя; Децата от ІІ група ще посетят и нахранят животинче в зоопарка; Децата от ІІІ група ще поднесат цветя и ще почетат живота и делото на Светите братя Кирил и Методий; Децата от ІV група ще поздравят малчуганите от Дома за медико-социални грижи.

На 12 май от 10:30 часа съвместно със служители на Пожарна безопасност, е организиран пикник в местността „Дъбовете”. Те ще научат децата как безопасно се пали огън на открито, какви действия да се предприемат, как да се загаси огъня и да се остави мястото обезопасено и почистено. Децата ще видят в действие пожарна кола и пожарникари и ще поиграят сред природата.

На 13 май, от 10 часа, в сградата на ЦДГ №7 децата ще бъдат изненадани с шоу „Сапунени вълшебства” и голяма торта.