В Младежки център Добрич се проведе обучение за младежи

На 4 май се проведе мероприятие, което е част от поредицата обучения на тема "Предизвикателствата при трудовата реализация". По време на сесиите младежите имаха възможността да развият познанията си за кариерно развитие, да се запознаят с основните стъпки при планиране на кариера, както и как да използват своите лични качества и умения в процеса на своята реализация.

В Младежки център Добрич се проведе обучение за младежи



По време на обучителния процес бяха разяснени също методите за търсене на работа, начините за съставяне на автобиография и мотивационно писмо, както и  стъпките при подготовката за интервю пред работодателя.

Участниците, младежи  от СОУ "Климент Охридски" на възраст 16-18 години, изразиха удовлетвореността си от преминалото обучение и желанието да се включват в повече подобни инициативи.

Обучението "Предизвикателствата при трудовата реализация" се организирана по Проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре" на Община град Добрич, финансиран по Програма "Деца и младежи в риск", Компонент 1 "Младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.