Добруджа отива за точки в Русе с пълен състав

Традиционно играем силно срещу Дунав и постигаме добри резултати срещу този съперник, надявам се да продължим тази традиция и утре, отбеляза помощник-треньорът на Добруджа Стефан Славов.

Добруджа отива за точки в Русе с пълен състав

В дербито на 26 кръг на Б група Добруджа гостува на Дунав (Русе) на 28 април, четвъртък, от 17.00 часа. Срещата ще бъде предавана пряко по Диема Спорт.



Двата отбора се намират в отлична форма и имат по 13 точки в последните си 5 мача - по 4 победи и 1 равенство. Дунав е лидер с 10 точки пред втория Поморие и все по-близо до влизане в А група. Добруджа пък започна годината от предпоследно място, но след само една загуба през пролетта и серия от 4 последователни успеха в последните кръгове вече е точно над чертата.

В Добруджа няма кадрови проблеми преди дербито - няма контузени или наказани футболисти. Владимир Айтов, който бе заменен принудително на мача със Септември (Симитли), от вчера също тренира на 100%.

Има по-голямо спокойствие в отбора след четирите поредни победи, но за да запазим това спокойствие, утре трябва да вземем точка или три в Русе, заяви помощник-треньорът Стефан Славов. Той очаква Добруджа да играе добре срещу Дунав и всеки един от футболистите да даде максимума от своите възможности. Стефан Славов отбеляза, че Добруджа традиционно постига добри резултати срещу този съперник през последните години и се надява тази традиция да продължи. Телевизионното предаване на мача е стимул да покажем, че разполагаме с добри играчи и добър колектив, и цяла България да види, че Добруджа е добър отбор, заяви Стефан Славов.

Отговор от БФС на официалното запитване на Добруджа за казуса Литекс 2 и броя на изпадащите от Б група все още не е получен. Към момента жълто-зелените са 12-ти, като се очаква и 13-ото място да бъде спасително в края на сезона. Отборът ще даде максимума в оставащите кръгове да вземе колкото може повече точки, за да не зависим от решението на БФС, обеща Стефан Славов.