Петнадесето юбилейно издание на пленера Художници, Балчик, Любов 2016

С Отворено ателие, на което авторите показаха пред публика и общественост своите произведения, завърши юбилейното 15-то издание на пленера "Художници, Балчик, Любов - Споделена красота", което се проведе снощи в работни лоджии на Вила "Сюита" в ДКИ КЦ "Двореца".

Петнадесето юбилейно издание на пленера Художници, Балчик, Любов 2016

Мероприятието се осъществи със съдействието на Община Балчик, ДКИ КЦ "Двореца" и екипът на Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета. Гостите имаха уникалната възможност да се срещнат и разговарят с художниците и организаторите. 



По време на тазгодишното издание Отворено ателие бе посетено от туристи и гости на Архитектурно-парков комплекс "Двореца", меценати на изкуството, галеристи, почитатели на арт културата, жители на Белия град, както и лично от кмета на град Балчик г-н Николай Ангелов.

След приключването на поредното издание на "ХУДОЖНИЦИ, БАЛЧИК, ЛЮБОВ - СРЕЩА НА ЕВРОПЕЙСКИ МОРЕТА" 2016, творби на авторите - участници, ще станат част от колекцията на ГХГ Балчик и Държавен Културен Институт "Културен център  "Двореца".


В тазгодишното издание взеха участие Анастас Камбуров, Андрей Янев, Георги Липовански, Даша Недялкова, Дарина Янева, Женя Адамова, Николай Бузов, Ралица Карапантева, Роберт Цанев, Силви Басева.

“Художници, Балчик, Любов” е проект, който стартира през 2001 година по идея на художниците Петър Савов, Дарина Янева, Силви Басева, Андрей Янев и Художествена галерия Балчик с уредник Пенка Костова. Изложбата се осъществява през месец юли същата година, а галерията получава дарение от всеки автор за обогатяване фонда, който не е подновяван с години. След проведените пленери и изложби в колекциите на ХГ Балчик и ДКИ КЦ “ДВОРЕЦА”- Балчик са постъпили общо над 65 авторски произведения.