Крадец напада възрастни хора в домовете им посред нощ

На 18 май в 01.25 ч. в Полицията в Балчик е получено съобщение, че около 00.30 ч. неизвестно лице чрез взлом е проникнало в дома на 77 - годишна жителка на село Соколово, община Балчик и чрез нанасяне на удари и отправяне на заплахи е искало пенсията на потърпевшата. Бабата е заявила, че няма пари и крадецът е избягал. Извършен е медицински преглед на потърпевшата и тя е освободена без опасност за живота.

Крадец напада възрастни хора в домовете им посред нощ

В хода на разследването е установено, че лице със същото описание през същата нощ е проникнало в още две къщи в Соколово, обитавани от възрастни хора и е извършило кражба на мобилен телефон “Нокиа 1600” и 2 чифта маратонки.


 

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП Балчик, около 16.30 ч. вчера е установен и задържан извършителят М.И.- на 27 г. от с.Соколово, който през 2010 г. е регистриран и осъден условно за извършен грабеж на възрастна жена от същото село.

 

Откраднатите вещи са предадени доброволно от извършителя. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Балчик, а лицето е задържано с “Полицейско задържане” от 24 часа.