Нова комисия ще разпределя средствата за спорт в Добрич

Тя ще включва петима представители на клубовете, двама общински съветнци, кметът и представители на общинска администрация.

Нова комисия ще разпределя средствата за спорт в Добрич

В началото на традиционната за понеделник сутрин кметска оперативка Йордан Йорданов отбеляза, че изминалата седмица е била много успешна за добричкия спорт. Той поздрави ФК и ХК Добруджа за победите - съответно над Оборище в събота и над НСА в неделя. Кметът Йордан Йорданов пожела успех на ВК Добруджа 07 във финалните мачове срещу Монтана, които са през тази седмица.




Той е провел работна среща със спортните клубове във връзка с решението на комисията по спорт към общинския съвет средствата за спорт вече да се разпределят от кмета, а не от нея както бе през последните години. За целта ще бъде сформирана нова комисия. В нея освен членове на спортната комисия и на общинска администрация, ще има представители и на клубовете. Те са петима и са излъчени от самите клубове - Петър Петров от клуба по борба "Добруджански юнак", Добри Йорданов - президент на боксов клуб "Добрич", Димитър Христов от карате клуб "Самурай", Георги Андреев - президент на ХК Добруджа и Светослав Петров - изпълнителен директор на ФК Добруджа.

Кметът Йордан Йорданов ще предложи на комисията нова методика за разпределението на отпусканите от общината средства за спорт. Причината е тенденцията на увеличаване на клубовете в града, като в някои спортове се стига и до 3 отбора в Добрич. Според кмета субсидията трябва да е по вид спорт, след което клубовете, които го практикуват, ще разпеделят по между си средствата, осигурени от местния бюджет, на база на дейността и резултатите си.