Бойко уволни заместник на Трайчо Трайков

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев е освободен. Това потвърди зам.-шефът на групата на ГЕРБ Валентин Николов. На негово място в министерството отива депутатът Делян Добрев.

Бойко уволни заместник на Трайчо Трайков

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев е освободен. Това потвърди зам.-шефът на групата на ГЕРБ Валентин Николов след разговор с премиера Бойко Борисов. На негово място в министерството отива депутатът Делян Добрев.

 

"Така ще подобрим още повече комуникацията между парламентарната група на ГЕРБ, парламента и министерството, а предстоят много тежки решения, които касаят енергетиката и бъдещето на икономиката на страната", коментираха от ръководството на управляващите.

 

Николов обясни, че при освобождаването на Косев е отчетен фактът за лошата комуникация между министерството на икономиката и енергетиката и парламента. Той обаче все още не бил информиран за истинските мотиви за уволнението.

 

"В момента министър Трайков е в чужбина, очаквам утре да имам среща с него и с премиера, за да уточним ресорите ми", каза Добрев. Той благодари за доверието и обеща да направи всичко възможно, за да го оправдае.

 

След излизането на Добрев от парламента на негово място в Народното събрание трябва да влезе сегашният областен управител в Хасково Румен Данев. Ако той предпочете губернаторското място на депутатското място ще седне Жулиета Беливанова.