Одобрени са 66 молби за саниране на сгради в областта

В изпълнение на законовите си ангажименти, Областният управител осъществява мониторинг и контрол на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на областта.

Одобрени са 66 молби за саниране на сгради в областта

По информация, обобщена в Областна администрация, към края на месец март 2016 г., общините, които участват в Националната програма, са: община град Добрич, община Балчик, община Тервел, община Генерал Тошево и община Каварна.



Към настоящия момент има общо 100 регистрирани сдружения на собствениците, от които - 80 са с регистрирани заявления за интерес и финансова помощ. Одобрените заявления за интерес и финансова помощ са 66 и съответно 66 са сключените договори между общините и сдруженията на собствениците. Две сгради /в община Тервел/ вече са въведени в експлоатация. 

Сключените договори за целево финансиране между „Българска банка за развитие" АД, Министерски съвет на Република България чрез Областния управител на област Добрич и Кмета на съответната община, са 50 на брой.