Младежките национали на лагер в Добрич

Трима треньори от Добрич водят тази селекция на България, в състава са включени трима хандбалисти на Добруджа.

Младежките национали на лагер в Добрич

Националният отбор на България по хандбал за младежи, до 20 години, се събира на лагер в Добрич на 4 април, понеделник. Тимът ще тренира в зала "Русалка" до четвъртък, след което се отправя за Полша. Там от 8 до 10 април ще се проведе европейска квалификация. В първия ден България ще срещне домакините, след това Италия и Исландия. За шампионата на Европа през лятото ще се класират първите два отбора от групата.




До мачовете в Полша контроли няма да се играят. През тази седмица, във вторник и сряда, младежите на България загубиха двете контроли срещу връстниците си от Македония в Скопие. В Македония хандбалът е спорт номер 1 и страната е редовен участник на големи форуми, а на клубно ниво е фаворит дори в Шампионската лига.

Трима хандбалисти на Добруджа са включени в състава за европейската квалификация в Полша - Свилен Христов, Златан Петров и Марин Сарандев.

Селекционер на младежкия национален отбор е Светослав Божков - треньор на мъжете и юношите на Добруджа. Негов помощник е добричлията и бивш вратар на Добруджа Иван Иванов - Змея. Отговорникът за всички мъжки национални отбори на България пък е Георги Андреев - президент и треньор на хандбален клуб Добруджа.