Личните лекари в Добричко се включват в протеста

Без джипита в град Добрич и областта на 30-ти март, сряда

Личните лекари в Добричко се включват в протеста

За утре са предвидени целодневни неприсъствени ефективни протестни действия на личните лекари в Добрич и областта, като в тях ще се включат всички 146 джипита от региона. В 11 часа пред ДКЦ I ще се проведе митинг на медиците. Неотложните кабинети към двете поликлиники в Добрич ще работят и ще приемат спешните случаи. Протестът на лекарите и техните искания се подкрепят и от колегите им в болниците, които обаче няма как да преустановят дейността си.



Вече 15 години върху нас се упражняват всякакъв вид реформи, заяви д-р Галя Василева - председател на Регионалната колегия на Български лекарски съюз за Добрич. Нямаме политически искания, протестът се прави за доброто обслужване на пациентите, обясни тя.

Личните лакари от Добрич са категорични, че протестът им няма да е еднодневен, ако исканията им не бъдат изпълнени. За следващите дни се планират ефективни почасови действия, след което е възможно да се стигне и до по-крайни мерки - джипитата да не подпишат договорите си със здравната каса, при което здравноосигурените им пациенти ще трябва да заплащат всички услуги при посещението си в кабинета.