Световната голф организация съобщава за първото у нас обучение по голф туризъм, провело се в Добрич

Британски сайт разкрива чия голф топка лежи на пианото на Маестрото всяка вечер в „Шоуто на Слави“.

Световната голф организация съобщава за първото у нас обучение по голф туризъм, провело се в Добрич

Световната асоциация на пишещите за голф туризъм IGTWA и Световната асоциация на голф туроператорите IAGTO в Лондон съобщават на своя сайт за проведеното обучение по голф туризъм с 65 студенти от Висше училище Международен колеж в град Добрич. За пръв път толкова студенти в България изучават основите на този бранш в туризма с преподавател, член на глобалната голф туристическа организация. Третокурсниците от бакалавърската програма Маркетинг и управление на хотелиерството и туризма имаха практически занятия и посетиха голф игрищата Лайтхаус, Бляксирама и Тракийски скали и се срещнаха с техни мениджъри на място.


 

Обучението по голф туризъм включваше също изготвяне на проекти за създаване и управление на голф курорти, съобщава още сайтът. 65 студенти направиха презентации на свои проекти на стойност от 600 хиляди до 120 милиона евро.

 

Гост на това представяне бе пианистът Евгени Димитров – Маестрото, продуцент на първото предаване „Lord of the Chefs“, снимано в Кулинарната академия при Висшето училище в Добрич. Тогава студентите подариха на Евгени Димитров голф топка с подписа на бившата голфърка номер 1 при жените Аника Сьоренстам.

Съобщението на световната туристическа голф асоциация в Лондон информира, че тази голф топка може да бъде видяна на пианото на Маестрото всяка вечер в изключително популярното телевизионно предаване „Шоуто на Слави“. Гост на това предаване на 9 ноември 2004 г. бе легендарният голфър Гари Плеър, припомня сайтът.

 

Световната организация за голф туризъм отбелязва, че студенти от Висшето училище Международен колеж в Добрич работят успешно на голф игрища и курорти в страната и чужбина. Петима български студенти работиха и на престижния турнир на банка Barcleys на Професионалната голф асоциация на игрището Liberty National в Ню Джърси, САЩ, намиращо се на няколкостотин метра от Статуята на свободата в Ню Йорк.