Радо Димов: Съдията Ангелов направи симония на мача в Поморие

"Надежда всяка тука оставете" - за тази сентенция от великата трилогия на Данте Алегиери "Деветте кръга на ада" се сетил още в първата минута на мача треньорът на Добруджа, виждайки как реферът показва жълт картон на негов футболист за безобидно нарушение в центъра на терена.

Радо Димов: Съдията Ангелов направи симония на мача в Поморие

Старши треньорът на Добруджа Радостин Димов, който по принцип никога на коментира отсъжданията на арбитъра и не търси в тях оправдание за загубите, този път отговори на журналистически въпрос на редовната седмична пресконференция относно съдийските грешки на последния мач, в който жълто-зелените загубиха с 1:0 в Поморие от едноименния местен отбор. Отборът от Добрич получи пресилен червен картон още през първата част, а единственият гол падна от спорна дузпа през втората.



Съдията Ангел Ангелов направи симония (търговия/проджба на духовни ценности) спрямо себе си на този мач, заяви наставникът. Този факт лично мен ме учуди, защото имах друго мнение за репутацията му, но след срещата вече мнението ми за този рефер е променено, сподели Радо Димов.

Още в първата минута при жълт картон за безобиден фаул в центъра на терена се сетих за една сентенция от великата трилогия на Данте Алегиери "Деветте кръга на ада" - "Надежда всяка тука оставете", сподели старши треньорът на Добруджа.

Радостин Димов помоли представителите на медиите повече да не му задават въпроси за съдийството, като отбеляза, че има огромен контраст между мнението му за съдийството по принцип и конкретно на мача с Поморие. Той е категоричен, че съдийството в България върви с много сериозни крачки напред.