Атанас Мерджанов: Добричката организация на БСП върви към възход

Зам.-председателят на Парламентарната група и член на Изпълнителното бюро на БСП направи това изявление пред журналисти в Добрич, след провелото се днес заседание на Областния съвет на социалистите.

Атанас Мерджанов: Добричката организация на БСП върви към възход

На брифинга присъстваха народният представител проф. Светла Бъчварова, областният председател на БСП Росен Карадимов, заместниците му - Мая Димитрова и Нина Ставрева, която е и кмет на Каварна. „Констатирахме, че след добрия резултат от изборите, имаме изключително принципни назначения в общинските съвети и кметските администрации в региона – компетентни, морални и честни хора“, заяви Карадимов. той заяви, че оттук нататък ще преследват приоритетите, които са обявили в предизборната кампания за местна власт. „С особено внимание ще следим представянето и реализацията на  кметските управленски програми“, каза още Карадимов.





По разпределение на членовете, с решение на ИБ Атанас Мерджанов е натоварен да отговаря за област Добрич – ангажимент, който той определи като „много приятен“. Той съобщи, че националното ръководство на левицата е много чувствително към нашия регион от гледна точка на доброто представяне на местните избори, а от друга – на множеството проблеми, които касаят българските граждани, земеделските производители и предприемачите. В предконгресна среда основната работа на партийните структури ще бъде да работят активно в интерес на всички граждани, независимо от изборните резултати. „Грижата за укрепването на общинските партийни структури, грижата за подмладяването на партията, за оздравяването и мобилността й ще бъде една от основните в работата ни през следващите няколко месеца“, каза още Атанас Мерджанов. 

Добричката областна организация направи в последните няколко месеца много решителни и сериозни стъпки от гледна точна на засиленото представителство на нашите дейци в местната власт и смятам, че тя ще държи на политическо поведение за разширяване на влиянието, за привличане на нови млади членове и уплътняване на експертния капацитет на специалистите си, които са в различните нива на управление.“

Добричката областна организация върви по един възходящ път

Стана ясно, че социалистите от региона ще имат сериозно представителство в националните органи и на конгреса на БСП през април.

Мерджанов коментира и политическата ситуация в страната, като заяви, че инициираният първи вот на недоверие от БСП вече има ефект в обществото. Здравеопазването е ахилесовата пета в управлението, а вот на недоверие заслужават още министрите на отбраната и на вътрешните работи, заради хаоса в държавата и липсата на сигурност.