Снимки: Влюбените Берна и Костадин се събраха след 4 месеца зимен сън

Коцето изобщо не си е лягал, а чакаше любимата си на оградата ден след ден. Тя пък сладко си поспа цели 4 месеца - от началото на ноември до сега, за да е красива за мечока на своето сърце. Очаква се в Добрич - най-добрия град за живеене на мечки, да се родят малки мечета още през тази година.

Снимки: Влюбените Берна и Костадин се събраха след 4 месеца зимен сън



Берна - мечката в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се събуди от зимен сън. Тя започна за малко да излиза от "спалнята", която сама си изкопа, преди 5 дни - със затоплянето на времето. Предишните 2 години Берна приключваше зимния си сън след средата на март, но този път подрани, нетърпелива да види любимия си Костадин. Той пък изобщо не е спал тази зима, а от месеци обикаляше около оградата в очакване на своята възлюбена. Днес Берна отново с бавна стъпка се показа навън от уютната си дупка в земята, но след това на бегом се отправи към Костадин, който в този момент бе най-щастливият мечок на света. Първата им среща след 4 месеца продължи с дълъг романтичен разговор на мечешки език и разходка покрай оградата.


5-годишните Берна и Костадин ще се съберат да живят заедно през април, за да създадат семейство.


В следващите дни Берна ще продължи да излиза от летаргията и все още ще прекарва голяма част от деня в дома си под земята. Тя все още няма апетит, но днес вече хапна за първи път през тази година - ябълки и най-любимото си ядене - кроасан с шоколад.


Добричкият зоопарк очаква скоро да се сдобие с нови видове животни - през тази година с щрауси, а през следващата - с фламинго.