Хуманитарна гимназия посреща 23-ма свои партньори от чужбина

Хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ посреща 23-ма свои партньори от Турция, Румъния, Полша и България по проект „Обучение чрез анимация“ на Програмата на Европейския съюз „Еразъм+“


Хуманитарна гимназия посреща 23-ма свои партньори от чужбина

От септември 2015 г.  Хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ в Добрич е единственото българско училище, което работи по четири европейски проекта: „Обучение чрез анимация“, „Спортът не е само футбол“, „Популярни европейски игри в училище“ и „Математически лабиринт“. До момента 14 учители и 13 ученици от гимназията осъществиха работни визити в Полша, Турция, Република Македония, Румъния и Италия. 



На 21 февруари 2016 г. (неделя) по проекта „Обучение чрез анимация" преподаватели и ученици от Турция, Румъния, Полша и Основно училище „Иван Вазов“ - Видин, ще гостуват за няколко дни на добричката гимназия.

Още на следващата сутрин гостите ще бъдат посрещнати с кратка програма в учебното заведение, чуждестранните учители ще се запознаят с обичая „Коледуване“, изпълнен от децата от II - б клас с класен ръководител Добринка Ангелова; ще бъде изнесен  интерактивен урок по география, дело  на преподавателя Станислав Полименов и XIа клас, както  и тържество на Баба Марта във IIа клас с класен ръководител Кръстинка Монева.

През това време гостуващите ученици ще бъдат заети с две творчески занимания - „Как се прави мартеница“ и „Как си представям пролетта“. Гостите ще разгледат Етнографски комплекс „Старият Добрич“ и експозицията на Регионален исторически музей.

23 февруари ще бъде посветен на практически занимания в училището за приложението на анимацията в урок по биология, както и на запознаване с част от богатия  фонд на градската галерия. На 24 февруари гостите ще опознаят забележителностите на Балчик и нос Калиакра. На 25-ти в местен ресторант ще се проведе тържество с кратка програма, връчване на сертификати за участие и обща празнична вечеря. 26-ти февруари е отделен за екскурзия до Варна (Аладжа манастир, Делфинариум, Гранд Мол, Ретро музей, разходка в централната част на града) и вечеря в Калимански хан.