Шефът на МВФ арестуван за сексуално нападение

Полицията в Ню Йорк разпитва генералния директор на МВФ по обвинение за сексуално насилие. Той е обвинен за сексуално нападение над камериерка, предаде Би Би Си. Мераклията й се нахвърлил гол от банята, а когато тя викнала полиция, той вече бил избягал панически, зарязвайки дори телефона си.

Шефът на МВФ арестуван за сексуално нападение
Генералният директор на МВФ Доминик Строс-Кан е подложен на полицейски разпит в Ню Йорк за предполагаемо сексуално нападение срещу 32-годишна камериерка, съобщава Би Би Си. До момента няма повдигнанто официално обвинение, уточняват от полицията.

Няма коментар все още от централата на МВФ.

62-годишният Строс-Кан беше свален от самолет на "Еър Франс" на летището "Джон Ф. Кенеди" минути преди полета си. Говорител на полицейския департамент съобщи, че 32-годишна жена, работеща в хотел "Софител" близо до "Таймс Скуеър", е обвинила Строс-Кан в сексуално нападение.

Финансистът излязъл от банята гол, хвърлил се върху камериерката и се опитал да я изнасили, заяви полицейският говорител Пол Браун, пише "Ню Йорк Таймс", цитиран от Ройтерс.  Жената успяла да се отскубне, избягала от стаята и известила персонала за случилото се с нея. От управата на хотела повикали полиция, но полицаите установили, че мераклията е напуснал панически стаята, изоставяйки мобилния си телефон и други лични вещи.

Шефът на МВФ е женен. Социалистът е смятан за възможен кандидат-президент на френската соцпартия на изборите.

Той е бивш френски финансов министър и водещ политик на социалистите.

В понеделник той трябваше да участва в среща на финансовите министри на ЕС в Брюксел за спасителните заеми за Португалия и Гърция.

Това е втора сексафера за Доминик Строс-Кан.

През 2008 година Строс-Кан е разследван от изпълнителния съвет на МВФ за връзката му с жена от неговия екип. Решено бе, че действията му "отразяват сериозна грешка в преценката", но връзката е по взаимно съгласие. Тогава той се извини на екипа на МВФ и на съпругата си Ан Синклер.