Ман Юнайтед спечели титлата в Англия

Спорно съдийско решение на практика осигури първото място на Манчестър Юнайтед в английската Висша лига! "Червените дяволи" станаха шампиони кръг преди края, след като направиха равенство 1:1 при гостуването на Блекбърн и вече са недостижими на върха.

Ман Юнайтед спечели титлата в Англия
Домакините поведоха през първото полувреме с попадение на Брет Емертън. Суперзвездата Уейн Рууни вкара от дузпа, отсъдена за нарушение на Пол Робинсън срещу Хавиер Ернандес. Съприкосновението между вратаря на домакините и мексиканското острие обаче стана, след като топката вече бе напуснала очертанията на терена.

Българският нападател Димитър Бербатов за пореден път остана на пейката за сметка на Хавиер Ернандес. Бившият капитан на националния отбор влезе в игра в последните 10 минути, но не блесна с нищо на "Иууд Парк".

Юнайтед пропусна да поведе още в 4-ата минута, когато удар на Нанис глава нацели напречния стълб. Блекбърн стигна до гол на Самба, но попадението бе отменено заради нарушение срещу Неманя Видич. Домакините избухнаха в 20-ата минута. Олсон стигна до една топка на аутлинията и я центрира в наказателното поле. Там непокрит бе Брет Емертън, който матира Кузчак.

Блекбърн бе много близо до удвояване на резултата в 50-ата минута. Мартин Олсон бе намерен в пеналта на Манчестър Юнайтед и стреля с глава. Топката отново срещна гредата, този път в полза на гостите. Ключовият момент в мача дойде в 72-ата минута. Хавиер Ернандес проби в наказателното поле на Блекбърн, след което бе спрян от вратаря Пол Робинсън. Съдията Фил Дауд се консултира с единият от страничните съдии, след което посочи точката. Дискусионното в ситуацията бе, че топката бе излязла в аут преди съприкосновението между Чичарито и стража на Блекбърн. Уейн Рууни застана зад топката и намери мрежата за виталното 1:1. Гостите не успяха да вземат пълен комплект точки, след като Нани изпусна невероятен шанс след гола на Рууни.

Манчестър Юнайтед удържа скъпоценното равенство и взе желаната точка от гостуването си на "Иууд Парк". Червените дяволи вече имат повече титли от Ливърпул - 19 срещу 18. Хората на сър Алекс разполагат със 77 точки. Челси има 70 пункта, но двата му мача докрая не позволяват на втория в Премиършип да застигне новия първенец. Блекбърн продължава да води люта битка за оставане в английския елит. Възпитаниците на Стив Кийн се намират на 15-ата позиция с 40 точки.