Потвърдиха ареста на обвиняем в опит за изнасилване на 79-годишна добричлийка

Задържан под стража остава 33-годишният Емил М. Анг. от Добрич, обвиняем за това, че на 03.05.2011 г. се е съвкупил с жена, като я е принудил към това със сила или заплашване и деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Пострадалата е 79-годишна добричлийка. Деянието е извършено между 00 ч. и 2 ч. в дома й в Добрич.

Потвърдиха ареста на обвиняем в опит за изнасилване на 79-годишна добричлийка

На 05.05.2011 г. Районен съд – Добрич, е наложил на Емил Анг. мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивния съд.Неговият адвокат заяви пред съда, че не може да се направи обосновано предположение, че подзащитният му е извършил деянието. Той има постоянен адрес и няма вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитникът поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.
    

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира молбата да бъде оставена без уважение. Събраните доказателства сочат, че пострадалата е познавала обвиняемия и го е посочила като извършител на престъплението. Държавният обвинител смята, че има реална опасност Емил Анг. да се укрие или да извърши друго деяние. Той е осъден за блудствени действия с друга жена на пробация. Присъдата е влязла в сила на 17.12.2010 г.  Емил Анг. е извършил престъплението, за което е привлечен да отговаря сега докато е търпял наложеното за подобно деяние наказание. То явно не е изиграло превъзпитателна роля, посочи прокурорът.
    

Емил Анг. не се призна за виновен и поиска да бъде изменена мярката му за неотклонение.
    

Окръжен съд – Добрич, като взе предвид, изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс и факта, че Емил Анг., е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление, което е сторил в срока на изтърпяването на присъда за подобно деяние, остави в сила акта на първоинстанционния съд.
    

Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.